Çelik Moloz Bariyeri - Maccaferri

 Çelik Moloz Bariyeri

yamaç molozu bariyerleri

Moloz akışları ve sığ heyelan kaymaları. Moloz akışları ve sığ toprak kaymaları ince partiküllerden büyük kayalara ve ağaç dallarına kadar çok çeşitli materyal içerebilen, oldukça hareketli sıvı toprak kaymalardır. Eğimlerin üzerinde veya içinde yağmur, buz dağının erimesi veya benzer sebeplerden aşırı su birikmesi durumunda meydana gelirler. Moloz akışlarının oluşma olasılığı bitki örtüsü ve diğer yüzey korumalarının orman yangını veya kesilerek yok edilmeleri durumunda artar. Çelik moloz bariyerleri heyelan kaymalarının önüne geçmektedir.

Bu olgunun gelecekte artması beklenmektedir. Moloz akışları topografi tarafından yönlendirilmektedir. Kontrol edilmezse başta insanlar olmak üzere, yapılar ve altyapı tesisleri için de ciddi bir risk ortaya çıkar. Meteoroglar, küresel iklim değişikliklerinin birçok bölgede yağmur miktarını arttıracağını öngörmektedir. Bu durum, yamaç molozu akışlarının ve sığ heyelanların oluşumlarının da sayısını etkileyecektir. Macceferri’nin bu olguyu önlemekle ilgili uzun bir geçmişi vardır. “Moloz akışı” olgusu için uzun süredir çözümler sunmaktayız. Gabion ve Reno Matress (Şilte Gabion), moloz akışının başlangıcını kısıtlamak ve akış başladığında akışı kontrol atına alabilecek şekilde hassas eğimlere konumlandıran bent benzeri yapılar inşa etmek için eğimlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Su akışı için bentlere benzer bir işlev gören çift bükümlü tel ağdan yapılmış gabion yapıları moloz akışı için uzun vadeli dayanıklı bir çözüm oluşturmaktadır. Kapasiteleri yüksektir ve içerideki moloz fazlalaştığında kazıma ekipmanı ile kolaylıkla boşaltılabilirler.

Yeterli erişim ve alan varsa gabion yapılarının kullanılması uygundur.

Zorlayıcı durumlar için özel üretilmiş çözümlerimiz. Ancak bunlar mümkün olmadığında, Çelik Moloz Bariyerlerinin kullanılması düşünülebilir. Genellikle şev üzerindeki doğal vadi kanalları veya oluklar gibi yamaç molozu akışı veya sığ heyelanların tahmini akış yolu üzerine konumlandırılır. Projenin boyutlarına, tahmini moloz malzemesi tipine ve tahmini malzeme akış hacmine göre özelleştirilir.

Moloz akışı ve kaya düşmesi bariyeri çözümleri arasındaki fark ve benzerlikler. Moloz akışı bariyerlerimiz (yakalama çitleri) kaya düşmesi bariyerlerimize benzemektedir ancak ilave enerji emilin elemanları ve farklı geometriler içerirler. Buna ilaveten, farklı çaptaki halka ağ kombinasyonları muhafaza ağı görevi görürler. Halka ağlar yükler kompresyon frenlerine transfer edilmeden önce, kendinden enerji emilim kapasitesine sahip oldukları için bu yapılar için idealdir. Daha büyük çapa sahip halka ağlar su ve ufak malzemelerin bariyerden akışına izin vermek için yapının zeminine yerleştirilir. Daha ufak çağa sahip halka ağları ise moloz akışı yapılarının üst bölümlerinde bulunur.

Sabit zaman aralıklarına sahip çözümler. Bariyerler genellikle yukarıda açıklanan hassas eğimlerde bitki örtüsü yeniden oluşturulana kadar kullanılmak için tasarlanır. Bariyer temelini hiç bozmadan çıkartılabilir. Gelecekte ise moloz akışı riskinin tekrardan ortaya çıkması durumunda yeniden monte edilebilirler.

Çelik Moloz Bariyer Ürünleri

Çelik Moloz Bariyer Fiyatı İçin İletişime Geçin

    Daha fazla bilgi için

    Bize +90 216 217 53 70 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.



    Sosyal Medyada Bizi Takip Edebilirsiniz.

    E-bültenimize kaydolun!

    En son gelişmelerden ve güncellemelerden haberdar olun!


    E-Bültene kaydolmak istiyorum.