Geomembran, Geomembran Nedir, Geomembran Nerelerde Kullanılır? - Maccaferri
zemin güçlendirme uyg
Kayapark Projesi Zemin Güçlendirme Uygulaması
Mart 5, 2018
terramesh sistem ile sedde imalat maccaferri
Kozcağız Barajı Terramesh Sistem ile Sedde İmalatı
Mayıs 14, 2018

Geomembran Nedir, Geomembran Nerelerde Kullanılır?

Geomembran Nedir, Geomembran Nerelerde Kullanılır?

Yüksek veya düşük yoğunluklu polietilen kullanılarak farklı kalınlıklarda üretilen bir malzemedir. Düz veya pürüzlü olarak üretilebilir. Adını jeoloji sözcüğü ile zar anlamındaki “membran” sözcüğünün birleşiminden alan Geomembran kullanıldığı zeminleri bir zar gibi kaplar. Akışkanların bir yerden başka bir yere geçişini önlemek için üretilen çözümlerde işlev taşıyan Geomembran atık depolama alanlarının astarlarında kullanılır.

Toksik özellikli yüzeylere karşı üstün koruma sağlayan Geomembran uygulaması toprağa ve yeraltı suyuna karışmayı önler. Fiziksek dirence, çevresel basınca, kimyasallara, çatlamaya ve delinmeye karşı dayanıklıdır. Geomembran çeşitleri levhalar ya da rulolar halinde istenen boylarda üretilebilirler.

Geomembran Nedir, Geomembran Nerelerde Kullanılır?

Katı atık sahalarında Geomembran kullanımı

Geomembran teknolojisi kimyasal maddelere dirençli olduğundan katı atık sahalarında güvenlik amaçlı ayrıştırıcı olarak kullanılır. Madencilik faaliyetinin önemli bir unsuru olarak tortular, atıklar, sızıntı sular ve toksik malzemeler güvenli bir biçimde depolanmalıdır. Katı atık sahalarında oluşabilecek kirliliklerden toprağın korunması gerekir. Geomembran teknolojisi, geogridler ve drenaj geokompozitleri ile birlikte bu işlevi yerine getiren çözümler üretir. Bu özelliği ile katı atık sahalarında ayrıştırma gereken durumlarda kullanılan etkin malzemelerden biridir. Geomembran uygulaması maden filtreleme ve sızıntı havuzları ile çöp depolama alanlarında en doğru önlemin alınabilmesini sağlar.

Geomembran üstün bir bilgi ve deneyim gerektirir

Geomembran uygulaması daha planlama aşamasından itibaren üstün teknik bilgisi ve profesyonellik gerektirir. Doğru ürünlerin ve ürün bileşimlerinin kullanılması, birbirleri ve çevresel faktörlerle etkileşimlerinin doğru hesaplanması oldukça önemlidir. Arazi eğiminden toprak yapısına, farklı sıcaklık olasılıklarından sızdırma katsayılarında pek çok bilginin doğru analiz edilmesi ve uygulanan Geomembran hasara uğramasın diye gerekli önlemlerin alınması zorunludur.

Geomembran maliyetleri

Geomembran birim fiyat açısından kurulum sürecinden itibaren oldukça avantajlı koşullar sağlar. Geomembran çeşitleri kırılgan değildir, delinme ve çatlamalara karşı yüksek dirençli olarak üretildiğinden uzun ömürlüdür. Geomembran birim fiyat açısından düşünüldüğünde uzun ömrüyle de çok caziptir. Geomembran teknolojisi olası zedelenmelerde yama yoluyla onarım imkanı da sağlar.

Geomembran çeşitleri nelerdir?

Kullanım alanına ve ihtiyaçlara göre farklı Geomembran çeşitleri mevcuttur. Katı atık sahalarında kullanılan Geomembran teknolojisi de farklı özellikler taşıyabilir. Geomembran – MacLine® son derecek küçük geçirgenlik katsayısına sahip bir membran astar veya bariyerdir. 2,0-6,0 mm arası kalınlıklarda, 1-4 metre arası genişliklerde üretilir.

Pürüzlü Geomembran

MacLine® Pürüzlü-Dokulu Geomembran ise yüksek yoğunlukludur. Bu türde türünde her iki yüzü ya da bir yüzü zımpara kağıdı gibi sertleştirilmiştir. Atık sahalarında yüksek yan eğimler söz konusu olduğunda düz Geomembran çeşitleri toprağın kayma sorun nedeniyle kullanılamaz. Bu hallerde tek yönü ya da her iki yönü pürüzlü Geomembran kullanmak gerekir. Geomembran pürüzlü yapısıyla hem toprağı, hem de kaplama malzemesini yerinde sabitler.

Farklı işlevleri yerine getirmek üzere farklı Geomembran çeşitleri de bulunur. İki geotekstil arasında bulunan bir bentonit katmanından oluşan bir geokompozit olan MacLine® GCL bunlardan biridir. MacLine® SDH her iki yüzü de pürüzsüz, yüksek yoğunluklu olarak üretilir.

Geomembran Fiyatları ve Detaylar İçin İletişime Geçin!

    Maccaferri’yi Takip Edin!

    Daha fazla bilgi için

    Bize +90 216 217 53 70 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.



    Sosyal Medyada Bizi Takip Edebilirsiniz.

    E-bültenimize kaydolun!

    En son gelişmelerden ve güncellemelerden haberdar olun!


    E-Bültene kaydolmak istiyorum.